9_Jasonmetstoel_horizontal.png

 

Alpha weekend

 

Wat moet je je nou precies voorstellen bij "het Alpha weekend"? Ik zal proberen antwoord te geven op deze vraag, alhoewel ik er meteen bijzeg "als je het echt wilt weten dan moet je gewoon meegaan !" Het blijkt in de praktijk namelijk vaak moeilijk om goed uit te leggen hoe zo'n weekend is geweest. Maar daar kom ik straks nog even op terug.....

Ergens halverwege de Alpha cursus, meestal na de vijfde avond, gaan we met z'n allen er even tussenuit. In ons geval wil dat zeggen dat we van vrijdagavond 19.00u tot de volgende avond 19.00u "onder de pannen" zijn. Verschillende keren waren dat de pannen van "Het Witte Huis" inVoorthuizen, een hele leuke locatie !

In het weekend staat het thema "de Heilige Geest" centraal. Drie keer wordt hier wat over verteld en twee keer wordt er in de ondertussen gevormde gespreksgroepjes over doorgepraat met elkaar. Die drie onderwerpen zijn :"Wie is de Heilige Geest?", "Wat doet de Heilige Geest?" en "Hoe kan ik vervuld worden door de Heilige Geest?". Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid voor ontspanning, samen eten, koffiedrinken enz.

Het Alpha weekend is een bijzonder onderdeel van de cursus, waar veel deelnemers (en het team) enthousiast over zijn. Het bindt vaak erg samen als je op deze manier langere tijd achter elkaar samen optrekt. Je hebt de tijd om elkaar beter te leren kennen en de rust om dingen die er gezegd worden op je in te laten werken.

 

In het weekend heerst vaak een vertrouwde, open sfeer, waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Dat is heel belangrijk, juist omdat er onderwerpen worden besproken die best "dichtbij" kunnen komen. Eerder zei ik al dat het best moeilijk is om uit te leggen hoe zo'n weekend is. Dat komt voornamelijk doordat je dingen als "sfeer" , "openheid" e.d. zo moeilijk kunt omschrijven, daar moet je gewoon bij zijn! 

Aan deze website wordt gewerkt. Dit is een tijdelijke homepage. De vermelde informatie is overigens correct.